abr-utrecht-260x75@2x

Nieuwsbrief oktober 2021

Speciale editie: Ouderenzorg!

Dit is een speciale editie van de nieuwsbrief, helemaal gericht op de ouderenzorg. Met onder andere onze vaste rubriek “Even voorstellen….”, waarin Joyce Jacobs, stuurgroep lid vanuit de VVT en tijdelijk voorzitter, zich voorstelt, aandacht voor een IVVU bijeenkomst en een oproep aan verpleegkundigen en verzorgende werkzaam in de verpleeghuiszorg om deel te nemen aan het urineSTICKS project. Veel plezier met lezen!

Even voorstellen… Joyce Jacobs (Lid en tijdelijk voorzitter van de Stuurgroep)

In de nieuwsbrief special “Ouderenzorg” stellen wij graag Joyce Jacobs aan u voor. Ze is lid van de stuurgroep vanuit de VVT en ook tijdelijk voorzitter.

Benieuwd naar hoe ze in aanraking is gekomen met het zorgnetwerk en waar ze zich mee bezig houdt? Lees dan het hele interview op onze website!
Joyce Jacobs nieuw

Bijeenkomst IVVU Regionaal aanbod in het kader van infectiepreventie

ivvu
Door COVID-19 zijn we ons extra bewust hoe snel virussen en micro-organismen zich kunnen verspreiden door patiëntenstromen tussen en in zorginstellingen. De coronacrisis en de verschillende golven die we tot dusver hebben meegemaakt, maakt de urgentie zichtbaar dat infectiepreventie een belangrijk punt van aandacht is en enerzijds uitbraken moeten worden voorkomen en als dat niet lukt snel moeten worden gemeld, zodat verspreiding wordt voorkomen. Daarover gaat deze bijeenkomst op 4 november.

De GGD regio Utrecht zal het aanbod van MUIZ delen en het RZN ABR Utrecht de vouchers presenteren die te verkrijgen zijn om aan de slag te gaan met antibiotica resistentie en infectiepreventie in de praktijk.

Nieuwsgierig geworden en wil jij er graag bij zijn 4 november? Kijk voor meer informatie over de bijeenkomst en hoe je je kunt aanmelden op onze website.

Oproep: Ben jij verpleegkundige of verzorgende werkzaam in een verpleeghuisorganisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Beste verzorgenden en verpleegkundigen,

Hoe verloopt het proces rondom de inzet van urinesticks? Neem jij zelf het initiatief hiertoe? Of gaat dit op verzoek van de arts? Tegen welke problemen loop jij aan bij de inzet van urinesticks? Wat is volgens jou de oplossing om de inzet van urinesticks te verbeteren, zodat onnodig antibioticagebruik wordt voorkomen?
shutterstock_1245033115-1920x1280
Wil jij ons helpen om met jouw praktijkkennis een passend advies te ontwikkelen met betrekking tot de optimalisatie van het gebruik van de urinestick?
Het urineSTICKS project heeft als doel om in samenwerking met verpleegkundigen en verzorgenden (V&V) de Verenso richtlijn ‘urineweginfecties bij kwetsbare ouderen’ verder te implementeren.

Infectiepreventieweek 2021 1 t/m 5 november: samen werken aan infectiepreventie!

Doe jij ook mee met de Infectiepreventieweek van 1 t/m 5 november?

Hoe? Door samen met jouw collega’s de hele week aandacht te besteden aan alles op het gebied van infectiepreventie.

Hier lees je alvast wat je kunt verwachten, o.a. leuke podcasts, webinars, challenges, een youtubeserie en tools om de infectiepreventieweek onder de aandacht te brengen!
IP week teaser thumbnail
Houd de site infectiepreventieweek.nl de komende tijd in de gaten om je aan te kunnen melden voor de verschillende activiteiten.

Een tipje van de sluier…

Ook interessant!

  • Welkom aan nieuw stuurgroeplid! Het zorgnetwerk is blij dat Brechtje Fleur, regiodirecteur Midden-Nederland 's Heeren Loo, zich de komende tijd als lid van de stuurgroep gaat inzetten voor het netwerk.
  • Input Heidag 5 november Op 5 november organiseert het zorgnetwerk een heidag voor haar RCT leden. Heeft u onderwerpen, ideeën, thema’s, vragen die interessant zouden kunnen zijn voor deze dag? Dan horen wij die graag! U kunt ze mailen naar rzn-abr-utrecht@umcutrecht.nl.
  • Webinar 18 oktober | Goed gebruik van antibiotica in verpleeghuizen (Antimicrobial Stewardship) Informatie en aanmelden
  • Webinar 20 oktober | Voor de langdurige zorg: Infectiepreventie is meer dan corona! Informatie en aanmelden
  • Volg ons op LinkedIn voor nog meer nieuws!
Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u op één of andere manier betrokken bent bij het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht (RZN ABR Utrecht). Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan onderaan de nieuwsbrief op 'Uitschrijven'. Of stuur deze nieuwsbrief door naar uw collega zodat hij/zij zich kan abonneren.