Gehandicaptenzorg

Dit is de overzichtspagina met allerlei informatie over infectiepreventie in de gehandicaptenzorg. Hier vind je achtergrondinformatie en tools om binnen jouw organisatie met infectiepreventie aan de slag te gaan.

Home » Gehandicaptenzorg

Het belang van infectiepreventie

Infecties kunnen grote gevolgen hebben voor medewerkers en cliënten in de gehandicaptenzorg. Op de lange termijn is infectiepreventie ook belangrijk om antibioticaresistentie te voorkomen.

Aan de slag met infectiepreventie

Het zorgnetwerk ABR Utrecht biedt ondersteuning voor infectiepreventie en antibioticabeleid binnen de sector gehandicaptenzorg.

Als een cliënt BRMO-drager is

Je cliënt draagt een bijzonder resistent micro-organisme (BRMO) met zich mee. Houd daarom rekening met een aantal dingen.

Richtlijnen & scholing

Er zijn veel tools, scholingen, richtlijnen, handleidingen, en tips beschikbaar om met infectiepreventie aan de slag te gaan.

Tools & tips

Praatplaat_GHZ_p2

Projecten

Bacteriën worden wereldwijd in toenemende mate ongevoelig voor antibiotica. Dat betekent dat sommige infecties slecht, of in sommige gevallen helemaal niet meer kunnen worden behandeld met antibiotica.

Antibioticaresistentie vormt daarmee in toenemende mate een wereldwijde dreiging voor de gezondheid en bevolking.

Vragen?

Maartje Hanning

Meer informatie over wat het zorgnetwerk voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met onze projectleider Maartje Hanning.