FTO antibiotica-allergie

Neem deel aan een geheel verzorgd FTO over antibiotica-allergieën in je eigen praktijk. Geef jouw FTO-groep op voor het FTO "Antibiotica-allergie".

Home » Huisartsenzorg » FTO antibiotica-allergie

Ruim 3% van de patiënten in de huisartsenpraktijk staat geregistreerd met een antibiotica-allergie. Wist je dat gemiddeld slechts 10% van deze antibiotica-allergie labels correct is? Onjuiste allergieregistraties zorgen voor suboptimaal antibioticagebruik. Dat kan leiden tot minder effectiviteit, meer bijwerkingen, hogere kosten en het toenemen van antibioticaresistentie.

Om dit tegen te gaan biedt het AMR Zorgnetwerk Utrecht kosteloos het FTO Antibiotica-allergie aan voor FTO-groepen in de provincie Utrecht. Tijdens dit FTO wordt ingegaan op de SWAB-richtlijn "Aanpak bij vermoeden van antibiotica-allergie" die -ook voor de eerstelijn -  handvatten biedt om te bepalen wanneer een ongewenste reactie op het gebruik van antibiotica daadwerkelijk een allergie betreft. Daarnaast wordt er praktisch ingegaan op het correct registreren van bijwerkingen en allergieën. En hoe je in je eigen praktijk aan de slag kunt gaan met het herbeoordelen van bestaande AB-allergie labels.

Deelnemen

Is jouw FTO-groep geïnteresseerd in dit FTO? Neem dan contact op via huisartsen@amrzorgnetwerkutrecht.nl om de mogelijkheden te bespreken!

Vragen?

_Lieselotte Koevoets

Heb je opmerkingen of wil je meer weten over wat het zorgnetwerk voor jouw huisartsenpraktijk kan betekenen? Neem dan contact op met Lieselotte Koevoets.