Het zorgnetwerk ondersteunt activiteiten op het gebied van infectiepreventie in de ouderenzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg. Onze vouchers kunnen gebruikt worden om de kosten van scholing op het gebied van infectiepreventie te bekostigen of de diensten van een deskundige infectiepreventie in te huren, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een audit of het begeleiden van de infectiepreventiecommissie.
In reactie op signalen uit het veld hebben we de voorwaarden van een tweetal vouchers aangepast. Zodat de drempel om deze aan te vragen nog verder verlaagd is. Of de te verwachten impact voor de zorgorganisatie nog groter is geworden.
Bij het voucher voor de opleiding van Infectiepreventie Adviseurs (IPA) was het vereiste om twee medewerkers gelijktijdig op te laten leiden. Dit was voor kleinere organisaties soms lastig. Daarom is deze eis losgelaten en is er nu bij het opleiden van één IPA ook een financiële tegemoetkoming in de opleidingskosten mogelijk. Het gratis IPA coachingstraject blijft natuurlijk ook beschikbaar. Lees verder op de pagina Opleiding & Coaching Infectiepreventie Adviseurs (IPA).
Het voucher Begeleiding Infectiepreventie Commissie ging uit van 8 uur begeleiding door een deskundige infectiepreventie. Het bleek echter dat dit niet altijd genoeg was om een structurele impact te hebben, zeker als de IP Commissie nog volledig opgezet moest worden. Daarom is het nu mogelijk dit voucher uit te breiden met 16 uur extra begeleiding tot een totaal van 23 uur ondersteuning door een DI. Lees verder op de pagina Begeleiding Infectiepreventie Commissie
Heeft u na het lezen van de voorwaarden nog vragen? Neem dan contact op met Rivka van Deijk via amrzorgnetwerkutrecht@umcutrecht.nl.
Meer nieuws
Netwerkbijeenkomst Infectiepreventie voor de gehandicaptenzorg: Samen sterk voor infectiepreventie!
Op 14 oktober organiseerden we een netwerkbijeenkomst Infectiepreventie met handige tips en tools voor zorgprofessionals uit de gehandicaptenzorg.
Lees verderGeslaagd mini-symposium “Diamonds are forever, allergies are not (always)”
Een leerzame middag met inspirerende sprekers: over het ontlabelen van onjuiste antibiotica-allergie, BLAST en de mogelijkheden van desensitisatie.
Lees verderInternationaal akkoord tegen antimicrobiële resistentie
Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 26 september 2024 hebben wereldleiders een politiek akkoord bereikt om het groeiende probleem van antimicrobiële resistentie (AMR) aan te pakken.
Lees verder