Bijeenkomst Infectiepreventiebeleid Kleine Woonzorgcentra

Geplaatst op: 8 augustus 2023

Home » Nieuws » Bijeenkomst Infectiepreventiebeleid Kleine Woonzorgcentra

Op 25 september 2023 organiseert het zorgnetwerk samen met de GGD regio Utrecht een bijeenkomst voor kleine woonzorgcentra over infectiepreventiebeleid.

Goede infectiepreventie verlaagt het risico op het oplopen van infectieziekten en voorkomt verdere verspreiding hiervan. In kleinschalige woonzorgcentra kan het een uitdaging zijn om het infectiepreventiebeleid goed te organiseren. Tijdens een bijeenkomst op 25 september in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht zullen hiervoor handvatten gegeven worden.

Aan het woord komen Marischka van der Jagt en Floor van Wijk, deskundigen infectiepreventie, om het belang van infectiepreventie te benadrukken. Ook presenteren Armilda Vos en Aline Doornenbal van Nieuw Boschzicht een casestudy infectiepreventie. Verder wordt informatie gegeven over de rol van het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht en van MUIZ bij infectiepreventie.

Meer informatie is te vinden in de Uitnodiging Bijeenkomst Infectiepreventiebeleid Kleinschalige Woonzorgcentra

Meld je aan via Aanmeldformulier Bijeenkomst Infectiebeleid Kleinschalige Woonzorgcentra

Deelname is gratis.

Goede preventie is goud waard! Kom je ook?

 

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder