Update: afgelast ivm coronacrisis.
In de zorg vinden we hygiënisch werken allemaal heel logisch. Het hoort bij goede, professionele zorgverlening. Toch is ‘schoon werken’ in de dagelijkse praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Dat willen we veranderen, want het probleem van antibioticaresistentie (ABR) wordt steeds groter. Het is tijd voor actie! Daarom nodigen wij jou graag uit voor het congres ‘Samen sterk tegen antibioticaresistentie; infectiepreventie en hygiënisch werken binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg’.
Meld je nu aan voor het congres ‘Samen sterk tegen antibioticaresistentie’
Wanneer: maandag 23 maart, 12.00 – 17.00 uur
Waar: NBC, Blokhoeve 1 in Nieuwegein
Voor wie: iedereen werkzaam in de ouderen en gehandicaptenzorg
Kosten: gratis
Je doet gerichte kennis op over antibioticaresistentie, infectiepreventie en antibioticagebruik. Je leert meer over regionale initiatieven en wordt geïnspireerd door praktijkvoorbeelden. Hygiënisch werken in jouw organisatie is onmisbaar bij het terugdringen van antibioticaresistentie. Daarom krijg je handvatten voor het creëren van gedragsverandering en kun je ervaringen uitwisselen met vakgenoten en experts. Je kunt kiezen uit zo’n twintig workshops, verdeeld over twee rondes. Het congres wordt georganiseerd door het Ministerie van VWS en Vilans.
Tijdens de plenaire opening bespreken we de risico’s van antibioticaresistentie en gaan we in op de urgentie én het belang om antibioticaresistentie te blijven aanpakken. Ook bespreken we waarom het zo belangrijk is dat we dat samen doen. Sectoren, zorgorganisaties en zorgprofessionals kunnen veel van elkaar leren door met elkaar samen te werken. Met het congres ‘Samen sterk tegen antibioticaresistentie’ maken we daar een start mee!
Accreditatie
Er is accredidatie aangevraagd voor:
- Verpleegkundigen en verzorgenden en verpleegkundig specialisten (V&VN)
- Specialist ouderengeneeskunde (Verenso)
- Deskundigen Infectiepreventie (VHIG)
- Huisartsen, medisch specialisten en sociaal geneeskundigen (ABAN)
Programma
12.00 – 13.00 uur Inloop en registratie met lunch
13.00 – 13.05 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter Hans Oosterkamp
13.05 – 13.20 uur ‘Samen Sterk tegen Antibioticaresistentie’, door Theo van Uum, Directeur Langdurige zorg Ministerie van VWS.
13.20 – 13.50 uur ‘ABR in de verpleeghuis- en gehandicaptenzorg’, een gesprek met Paul Willems (bestuurder Amerpoort) en Gijsbert van Herk (bestuurder Humanitas)
13.50 – 14.05 uur Rapport risico inventarisatie binnen de gehandicaptenzorg, door Tessa Langeveld, Internist-infectioloog (RIVM)
14.05 – 14.15 uur Hoe nu verder
14.15 – 14.45 uur Pauze
14.45 – 15.45 uur Workshop ronde 1
15.45 – 16.00 uur Wissel/korte break
16.00 – 17.00 uur Workshop ronde 2
17.00 – 17.45 uur Napraten met een hapje & drankje
Meld je nu aan voor het congres ‘Samen sterk tegen antibioticaresistentie’
Als je je inschrijft via de link kun je direct je keuze aangeven voor de workshops.
Meer nieuws
Start nu de training Infectiepreventie Ambassadeur
Wil je jouw kennis en kunde uitbreiden? Wil je graag bijdragen aan infectiepreventie binnen jouw organisatie? Schrijf je dan snel in voor de leergang Infectiepreventie Ambassadeur (IPA) aan de IP Academie. Het zorgnetwerk ondersteunt het opleiden van IPA’s door middel van een bijdrage in de kosten en het vergoeden van een coachingstraject aansluitend aan de opleiding. Regel het nu en je kunt al op 3 september starten met de 5-daagse training of op 27 september met de 6-daagse training.
Lees verderDe World AMR Awareness Week (WAAW) komt er weer aan
Van zaterdag 18 november t/m vrijdag 24 november 2024 vindt de World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) plaats. Ook dit jaar werken de Regionale Zorgnetwerken Antimicrobiële Resistentie weer samen met zorginstellingen en zorgprofessionals om extra aandacht te vragen voor de strijd tegen antimicrobiële resistentie. Doe mee!
Lees verderEen geslaagde eerste Kennis- & Netwerkbijeenkomst
Op 17 juni jl. was het tijd voor de eerste Kennis- & Netwerkbijeenkomst van het AMR Zorgnetwerk Utrecht. Er waren zo’n 75 deelnemers van verschillende beroepsgroepen en uit verschillende sectoren aanwezig. En dat is precies waar het zorgnetwerk naar streeft: zorgprofessionals samenbrengen om gezamenlijk de strijd tegen antimicrobiële resistentie aan te gaan.
Lees verder