Geslaagde Bijeenkomst Infectiepreventiebeleid voor kleine woonzorgcentra

Geplaatst op: 4 oktober 2023

Home » Nieuws » Geslaagde Bijeenkomst Infectiepreventiebeleid voor kleine woonzorgcentra

Samen met ongeveer 25 deelnemers waren we te gast in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. Zorgprofessionals van kleinschalige woonzorgcentra in de ouderen- en gehandicaptenzorg en hospices kregen vanuit verschillende invalshoeken handvatten aangereikt om infectiepreventiebeleid van hun organisaties te verbeteren.

Deskundigen infectiepreventie Marischka van der Jagt en Floor van Wijk van de GGD regio Utrecht spraken over het belang van infectiepreventie en de uitdagingen om dit goed te borgen in een kleine organisatie. Armilda Vos en Aline Doornenbal van woon-zorgcentrum Nieuw Boschzicht gaven daarna een presentatie over hun ervaringen met het verbeteren van infectiepreventiebeleid vanuit hun deelname aan het project ‘Samen Werken aan Infectiepreventie’. Ook werd besproken op welke manier het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht ondersteuning kan bieden en welke rol het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO (MUIZ) van de GGD regio Utrecht hierin kan spelen.

Na afloop kon er nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Kortom, het was een geslaagde bijeenkomst!

 

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder