Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

Geplaatst op: 23 april 2024

Home » Nieuws » Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

Op vrijdag 21 juni van 9.00 uur tot 17.00 uur organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool in Nijkerk met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor Infectie Preventie Adviseurs (IPA’s) en Contactpersonen voor Infectie Preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen. De kosten vind je verderop op deze pagina.

In de interactieve training wordt uitgebreid aandacht besteed aan microbiologie, de STIP Trofee en reinigen en desinfecteren en andere onderwerpen. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Ontvang kennis om in jouw organisatie te kunnen toepassen.

Deelnemen aan het programma

STIP biedt deze dag ruim baan voor jullie praktijkervaringen. Heb jij interessante verbeteringen doorgevoerd en wil je dit delen? Meld je snel aan bij STIP! Het programma wordt daarmee echt door en voor jou!

Het programma

Naast de praktijkverhalen van collega’s in de ochtend, is ‘s middags een uitgebreide workshop rond reiniging en desinfectie. Je gaat zelf aan de slag, zodat je een plannetje voor je eigen organisatie maakt.

STIP Trofee

De STIP Trofee is de tweejaarlijkse infectiepreventieprijs voor alle medewerkers uit zorgorganisaties voor langdurige zorg, zoals verpleeghuizen, woonzorgcentra, kleinschalig wonen, gehandicaptenzorg en de thuiszorg. De STIP Trofee heeft tot doel de kennis op het gebied van hygiëne en infectiepreventie ten behoeve van kwetsbaren in deze zorgorganisaties te verhogen.

Om voor deze prijs in aanmerking te kunnen komen, sturen deelnemers een infectiepreventieproject, een scholingstraject, een PR-campagne of andere (bijzondere) verbeteractie op het gebied van hygiëne en infectiepreventie in. Voorwaarde is dat anderen dit ook kunnen gebruiken in hun instelling. Als prijs ontvangt de winnaar € 1000,- voor infectiepreventieverbeteractie, zoals deskundigheidsbevordering! De presentatie en uitreiking van de Trofee vindt plaats tijdens de Summerschool.

Doelgroep

  • Contactpersonen voor Infectie Preventie (CIP)
  • Infectie Preventie Adviseurs (IPA)
  • Kwaliteitsmedewerkers
  • Verpleegkundigen / Verzorgenden (+ Infectie Preventie als aandachtsgebied)
  • Specialisten Ouderengeneeskunde
  • Andere belangstellenden

Voorbereiding & Studieduur

De deelnemer neemt de protocollen rond reiniging en desinfectie uit de eigen instelling mee.

Accreditatie

Accreditatie Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals wordt aangevraagd.

Kosten

  • Contactpersonen Infectie Preventie / hygiëne kwaliteitsmedewerkers/ zorgmedewerkers (de handen aan het bed) (€ 99,- )
  • Kwaliteitsfunctionarissen, deskundigen infectiepreventie, teamleiders ea. (€ 158 )
  • Contactpersonen Infectie Preventie (CIP) en Infectie Preventie Adviseurs (IPA) die door STIP zijn opgeleid: gratis *)

*) Gratis opgeven en je komt niet? Bij no-show en bij afmelding na 7 dagen voor de bijeenkomst ontvang je achteraf een factuur voor € 99,-.

Aanmelden

Meld je aan via deze pagina. (als je naar beneden scrollt vind je het aanmeldformulier)

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder
Nieuwe collega Maartje

Nieuwe collega gehandicaptenzorg

21 maart 2024

Goed nieuws! Wij mogen nog een nieuwe collega verwelkomen. Maartje Hanning is afgelopen maand aan de slag gegaan als projectleider gehandicaptenzorg. Zij gaat zich richten op infectiepreventie binnen de gehandicaptensector.

Lees verder