Het zit er weer op, de WAAW 2022!

Geplaatst op: 25 november 2022

Home » Nieuws » Het zit er weer op, de WAAW 2022!

Het zit erop! De World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) 2022! Ca. 1000 zorgprofessionals namen deel aan de week door één of meerdere van de webinars te volgen of mee te doen aan de quiz. Ook in de regio’s zijn vele leuke initiatieven georganiseerd afgelopen week, allemaal met hetzelfde doel, antibioticaresistentie onder de aandacht brengen en helpen terugdringen.

Daarnaast hebben veel zorgprofessionals gebruik gemaakt van de speciale actiepakketten die zijn samengesteld voor de VVT en huisartsenpraktijken. Nog geen tijd gehad om het actiepakket (met collega’s) door te nemen? Dit kan nog steeds! Ga op de WAAW-actiewebsite naar Actiepakket.

Wil je de landelijke webinars terugkijken? Ga dan op de WAAW-actiewebsite naar Terugkijken webinars.

Wij kijken terug op een geslaagde week en bereiden ons alweer voor op de Infectiepreventieweek van 22 t/m 26 mei 2023. Noteer deze week alvast in je agenda, meer info volgt binnenkort via onze kanalen!

 

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder