Implementatie MUIZ overgedragen aan de GGDrU

Home » Nieuws » Implementatie MUIZ overgedragen aan de GGDrU
Geplaatst op: 12 mei 2021

Per 1 mei is MUIZ officieel overgedragen aan de GGDrU die verantwoordelijk zal zijn voor de uitrol in onze regio

In 2019 is het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht begonnen met het voorbereiden van de implementatie van het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO (MUIZ) bij zorginstellingen in de regio Utrecht. MUIZ bestaat uit een webapplicatie, een bestuurlijk samenwerkingsconvenant, meldcriteria en een netwerk van samenwerkende professionals in infectiepreventie. De webapplicatie faciliteert het transparant melden van uitbraken aan de GGD en andere zorginstellingen in de regio. Het zorgt voor overzicht en laagdrempelig contact tussen ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, zorginstellingen voor revalidatie, GGZ en gehandicaptenzorg. Het doel is om tijdiger preventieve maatregelen te nemen bij uitbraken om verspreiding van infectieziekten te voorkomen. De MUIZ software is in 2017 ontwikkeld door de GGD regio Rotterdam-Rijnmond en is inmiddels succesvol geïmplementeerd in verschillende GGD regio’s.

In november 2020 is een groep koploperinstellingen onder begeleiding van het zorgnetwerk gestart met een implementatiepilot in de regio Utrecht. Tijdens de pilot zijn knelpunten geïdentificeerd en processen verbeterd om MUIZ klaar te maken voor verdere uitrol. Per 1 mei is MUIZ officieel overgedragen aan de GGDrU die verantwoordelijk zal zijn voor het daadwerkelijk in gebruik nemen van MUIZ door zorginstellingen in onze regio. Wij hopen dat veel organisaties zich aan zullen sluiten bij dit initiatief om de impact van gegevensdeling over infectieziektes en BRMO zo hoog mogelijk te laten zijn!

Voor deelname aan MUIZ of meer informatie kunnen geïnteresseerde zorginstellingen contact opnemen via muiz@ggdru.nl.

Meer nieuws

Start nu de training Infectiepreventie Ambassadeur

28 augustus 2024

Wil je jouw kennis en kunde uitbreiden? Wil je graag bijdragen aan infectiepreventie binnen jouw organisatie? Schrijf je dan snel in voor de leergang Infectiepreventie Ambassadeur (IPA) aan de IP Academie. Het zorgnetwerk ondersteunt het opleiden van IPA’s door middel van een bijdrage in de kosten en het vergoeden van een coachingstraject aansluitend aan de opleiding. Regel het nu en je kunt al op 3 september starten met de 5-daagse training of op 27 september met de 6-daagse training.

Lees verder

De World AMR Awareness Week (WAAW) komt er weer aan

20 augustus 2024

Van zaterdag 18 november t/m vrijdag 24 november 2024 vindt de World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) plaats. Ook dit jaar werken de Regionale Zorgnetwerken Antimicrobiële Resistentie weer samen met zorginstellingen en zorgprofessionals om extra aandacht te vragen voor de strijd tegen antimicrobiële resistentie. Doe mee!

Lees verder

Een geslaagde eerste Kennis- & Netwerkbijeenkomst

2 juli 2024

Op 17 juni jl. was het tijd voor de eerste Kennis- & Netwerkbijeenkomst van het AMR Zorgnetwerk Utrecht. Er waren zo’n 75 deelnemers van verschillende beroepsgroepen en uit verschillende sectoren aanwezig. En dat is precies waar het zorgnetwerk naar streeft: zorgprofessionals samenbrengen om gezamenlijk de strijd tegen antimicrobiële resistentie aan te gaan.

Lees verder