Infectiepreventieweek van start

Geplaatst op: 27 mei 2024

Home » Nieuws » Infectiepreventieweek van start

De infectiepreventieweek start vandaag!

Jaarlijks worden in de Europese Unie 8,9 miljoen mensen getroffen door zorginfecties. Dit betekent dat elke dag duizenden patiënten/cliënten risico lopen op ernstige complicaties. Deze schokkende cijfers benadrukken het belang van infectiepreventie. Daarom vragen we deze week samen met de andere zorgnetwerken aandacht voor goede infectiepreventie.

Gratis activiteiten

We organiseren verschillende gratis activiteiten voor zorgprofessionals rondom het thema infectiepreventie. Neem bijvoorbeeld deel aan één van de webinars ‘Hygiëne en infectiepreventie in de huisartsenpraktijk’ of ‘Infectiepreventie in de gehandicaptenzorg’. Test je kennis met de interactieve video ‘Infectiepreventie in de Langdurige Zorg’. Of beluister de podcast ‘De strijd tegen de scabiësmijt’.Daarnaast lichten we ieder jaar een aantal thema’s uit, zoals basishygiëne, gedragsverandering en reiniging en desinfectie. Deze thema’s zijn niet voor iedere sector hetzelfde.

Daarom hebben we dit jaar speciale informatiepagina’s gemaakt voor de sectoren:

Kijk bij je eigen sector op de site van de infectiepreventieweek en vind meer informatie over de verschillende thema’s, maar ook interessante e-learnings, podcasts, opdrachten en filmpjes.

Kennis- & Netwerkbijeenkomst op maandag 17 juni

Kom meer te weten over infectiepreventie tijdens ons allereerste regionale Kennis- & Netwerkbijeenkomst. Deze bijeenkomst voor de regio Utrecht wordt georganiseerd op maandag 17 juni van 14.00 uur tot 17.30 uur in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg. We hebben een mooi programma opgesteld met interessante sprekers, waarbij niet alleen infectiepreventie aan bod komt maar ook juist antibioticagebruik en antibioticaresistentie.

Wij nodigen alle zorgprofessionals uit de regio Utrecht die zich vanuit hun functie of persoonlijke interesse met antibioticagebruik, antibioticaresistentie en infectiepreventie bezighouden van harte uit om aanwezig te zijn. Het wordt een bijeenkomst die je niet wilt missen!

Kijk hier voor alle informatie en meld je aan.

 

Meer nieuws

Oproep ideeën voor nieuwe activiteiten!

21 juni 2024

Na de zomer gaan wij aan de slag met het opstellen van ons Jaarplan 2025. Heb jij nog een goed idee voor een project of activiteit op het gebied van Antimicrobial Stewardship, Infectiepreventie of Surveillance en delen van informatie over BRMO? Laat het ons dan weten!

Lees verder

SAVE THE DATE! Netwerkbijeenkomsten Infectiepreventie

11 juni 2024

In het najaar organiseert het AMR Zorgnetwerk Utrecht een aantal netwerkbijeenkomsten voor zorgprofessionals uit de langdurige zorg die betrokken (willen) zijn bij het infectiepreventiebeleid in hun organisatie. Op dit moment zijn wij druk bezig met de invulling van het programma, maar de data staan wel al vast!

Lees verder

Onze Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst komt er aan!

3 juni 2024

Op maandag 17 juni zal de eerste Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst van het AMR Zorgnetwerk Utrecht plaatsvinden. De voorbereidingen zijn in volle gang!

Lees verder