MUIZflits Nr. 3 is uit!

Geplaatst op: 12 juli 2022

Home » Nieuws » MUIZflits Nr. 3 is uit!

Per 1 mei 2021 is de uitrol van MUIZ, het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO, door het zorgnetwerk overgedragen aan de GGD regio Utrecht. Via de MUIZflits houden zij deelnemende zorgorganisaties en andere geïnteresseerden op de hoogte van het laatste nieuws over MUIZ.

In de MUIZflits Nr. 3 van juli 2022 is onder andere te lezen dat het aantal aangesloten zorgorganisaties meer dan verdubbeld is het afgelopen half jaar en er nu al 23 organisaties aangesloten zijn. En dat er hierdoor ook steeds meer uitbraken van van infectieziekten en BRMO gemeld worden via MUIZ. Ook worden de meldingen uit MUIZ besproken op het Regionaal Signaleringsoverleg waaraan naast artsen-microbioloog uit de regio en artsen infectieziektebestrijding van de GGDrU nu ook vertegenwoordigers van MUIZ-instellingen deelnemen.

De volledige nieuwsbrief is hier te lezen of downloaden: MUIZflits Nr. 3

Voor meer algemene informatie over MUIZ kun je terecht hier op onze website: Het Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO (MUIZ)

Zorgorganisaties die meer informatie willen over aansluiting bij MUIZ kunnen contact opnemen met Milou Gerits van de GGDrU via muiz@ggdru.nl.

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder