Najaarsbijeenkomsten infectiepreventie in de langdurige zorg

Geplaatst op: 22 augustus 2023

Home » Nieuws » Najaarsbijeenkomsten infectiepreventie in de langdurige zorg

Dit najaar staan twee interessante bijeenkomsten op de agenda voor zorgprofessionals in de langdurige zorg die in hun functie te maken hebben met infectiepreventiebeleid.

Het bevorderen van de infectiepreventie in de langdurige zorg in de regio is één van de prioriteiten van het zorgnetwerk. Als infecties voorkomen worden hoeft er minder antibiotica voorgeschreven te worden. Ook kan hygiënisch werken en het naleven van infectiepreventiemaatregelen de verspreiding van resistente micro-organismen voorkomen. Bovendien is infectiepreventie ook gewoon onderdeel van goede zorg.

We zetten in op kennisoverdracht maar ook op het vormen van een regionaal netwerk van zorgprofessionals in de sector die met infectiepreventiebeleid bezig zijn, om uitwisseling van ervaringen te stimuleren. Dit najaar staan twee interessante bijeenkomsten op de agenda:

Maandag 25 september organiseren we samen met de GGD regio Utrecht een bijeenkomst speciaal voor kleinschalige woonzorgcentra. Omdat ook op kleine locaties infectiepreventie van groot belang is. Maar kan het een uitdaging zijn om het infectiepreventiebeleid goed te organiseren. Tijdens deze bijeenkomst zullen hiervoor handvatten gegeven worden. Lees hier meer of meld je direct aan door middel van het online aanmeldformulier.

Maandag 30 oktober zal er weer een netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventiecommissie van verpleeghuizen uit de regio plaatsvinden. De bijeenkomst van dit voorjaar was met ca. 30 deelnemers van 20 verpleeghuizen/organisaties uit de regio een groot succes. Aan de inhoud van het programma van oktober wordt nog gewerkt maar zet de datum vast in je agenda! Maar informatie vind je hier.

Deelname aan beide bijeenkomsten is gratis. We hopen velen van jullie te mogen verwelkomen!

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder