Nascholing Transmuraal Samenwerken bij BRMO

Geplaatst op: 6 november 2023

Home » Nieuws » Nascholing Transmuraal Samenwerken bij BRMO

Het UMC Utrecht en het RZN ABR Utrecht organiseren in november en december 2023 opnieuw de interactieve nascholing over transmuraal samenwerken bij BRMO-dragerschap.

Bijzonder resistente micro-organismen (BRMO) komen steeds vaker voor in Nederland. In de ideale situatie wordt bij elke patiëntoverdracht tussen zorginstellingen of naar de thuissituatie goed en tijdig informatie overgedragen als de patiënt drager is van een BRMO of bij verdenking van dragerschap. Deze transmurale samenwerking stuit echter nog vaak op knelpunten, met name in informatieoverdracht en de verantwoordelijkheden van verschillende partijen. Om deze knelpunten en ieders rol meer inzichtelijk te maken voor de regio Utrecht heeft het UMC Utrecht een onderwijsmodule ontwikkeld. Deze nascholing is reeds 5x georganiseerd in 2022 en zal in het najaar van 2023 nog 3x aangeboden worden.

Doelstellingen

Tijdens deze 4-uur durende multidisciplinaire scholing wordt op basis van een simulatie van een BRMO uitbraak geoefend worden met transmuraal werken met ketenpartners uit de regio Utrecht. Communicatie tussen professionals wordt geoefend en rollen en verantwoordelijkheden van de verschillende beroepsgroepen komen aan bod.

Doelgroep

 • Specialisten ouderengeneeskunde
 • Artsen voor verstandelijk gehandicapten
 • Revalidatieartsen
 • Bedrijfsartsen
 • Huisartsen
 • Artsen-microbioloog
 • Artsen infectieziektebestrijding
 • Deskundigen infectiepreventie
 • Verpleegkundigen uit de VVT, GHZ en revalidatiecentra
 • AIOS (in eerder genoemde specialismes)

Data

 • Maandag 20 november van 9.00-13.00 uur
 • Woensdag 22 november van 17.00-21.00 uur
 • Maandag 4 december van 13.00-17.00 uur

Locatie

Utrecht

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze scholing. Het programma is inclusief koffie/thee en catering (conform het tijdstip van de dag).

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door ABAN, de V&VN, het Verpleegkundig Specialisten Register en de VHIG

Meer informatie of aanmelden

U kunt zich aamelden voor deze nascholing via het online aanmeldformulier. Aanmelding staat open voor zorgprofessionals werkzaam in de regio Utrecht. Na verzenden van uw aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om te bevestigen of er plaats is op één van uw voorkeursdata.

Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marinde Hurenkamp via M.K.Hurenkamp@umcutrecht.nl

Download hier de flyer over de scholing om te delen met collega’s of andere zorgorganisaties.

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder