Het UMC Utrecht en het RZN ABR Utrecht organiseren in november en december 2023 opnieuw de interactieve nascholing over transmuraal samenwerken bij BRMO-dragerschap.
Bijzonder resistente micro-organismen (BRMO) komen steeds vaker voor in Nederland. In de ideale situatie wordt bij elke patiëntoverdracht tussen zorginstellingen of naar de thuissituatie goed en tijdig informatie overgedragen als de patiënt drager is van een BRMO of bij verdenking van dragerschap. Deze transmurale samenwerking stuit echter nog vaak op knelpunten, met name in informatieoverdracht en de verantwoordelijkheden van verschillende partijen. Om deze knelpunten en ieders rol meer inzichtelijk te maken voor de regio Utrecht heeft het UMC Utrecht een onderwijsmodule ontwikkeld. Deze nascholing is reeds 5x georganiseerd in 2022 en zal in het najaar van 2023 nog 3x aangeboden worden.
Doelstellingen
Tijdens deze 4-uur durende multidisciplinaire scholing wordt op basis van een simulatie van een BRMO uitbraak geoefend worden met transmuraal werken met ketenpartners uit de regio Utrecht. Communicatie tussen professionals wordt geoefend en rollen en verantwoordelijkheden van de verschillende beroepsgroepen komen aan bod.
Doelgroep
- Specialisten ouderengeneeskunde
- Artsen voor verstandelijk gehandicapten
- Revalidatieartsen
- Bedrijfsartsen
- Huisartsen
- Artsen-microbioloog
- Artsen infectieziektebestrijding
- Deskundigen infectiepreventie
- Verpleegkundigen uit de VVT, GHZ en revalidatiecentra
- AIOS (in eerder genoemde specialismes)
Data
- Maandag 20 november van 9.00-13.00 uur
- Woensdag 22 november van 17.00-21.00 uur
- Maandag 4 december van 13.00-17.00 uur
Locatie
Utrecht
Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze scholing. Het programma is inclusief koffie/thee en catering (conform het tijdstip van de dag).
Accreditatie
Accreditatie is toegekend door ABAN, de V&VN, het Verpleegkundig Specialisten Register en de VHIG
Meer informatie of aanmelden
U kunt zich aamelden voor deze nascholing via het online aanmeldformulier. Aanmelding staat open voor zorgprofessionals werkzaam in de regio Utrecht. Na verzenden van uw aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om te bevestigen of er plaats is op één van uw voorkeursdata.
Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marinde Hurenkamp via M.K.Hurenkamp@umcutrecht.nl
Download hier de flyer over de scholing om te delen met collega’s of andere zorgorganisaties.
Meer nieuws
Start nu de training Infectiepreventie Ambassadeur
Wil je jouw kennis en kunde uitbreiden? Wil je graag bijdragen aan infectiepreventie binnen jouw organisatie? Schrijf je dan snel in voor de leergang Infectiepreventie Ambassadeur (IPA) aan de IP Academie. Het zorgnetwerk ondersteunt het opleiden van IPA’s door middel van een bijdrage in de kosten en het vergoeden van een coachingstraject aansluitend aan de opleiding. Regel het nu en je kunt al op 3 september starten met de 5-daagse training of op 27 september met de 6-daagse training.
Lees verderDe World AMR Awareness Week (WAAW) komt er weer aan
Van zaterdag 18 november t/m vrijdag 24 november 2024 vindt de World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) plaats. Ook dit jaar werken de Regionale Zorgnetwerken Antimicrobiële Resistentie weer samen met zorginstellingen en zorgprofessionals om extra aandacht te vragen voor de strijd tegen antimicrobiële resistentie. Doe mee!
Lees verderEen geslaagde eerste Kennis- & Netwerkbijeenkomst
Op 17 juni jl. was het tijd voor de eerste Kennis- & Netwerkbijeenkomst van het AMR Zorgnetwerk Utrecht. Er waren zo’n 75 deelnemers van verschillende beroepsgroepen en uit verschillende sectoren aanwezig. En dat is precies waar het zorgnetwerk naar streeft: zorgprofessionals samenbrengen om gezamenlijk de strijd tegen antimicrobiële resistentie aan te gaan.
Lees verder