Netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventiecommissie van verpleeghuizen

Geplaatst op: 25 september 2023

Home » Nieuws » Netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventiecommissie van verpleeghuizen

Op 30 oktober organiseert het RZN ABR Utrecht alweer de derde netwerkbijeenkomst voor leden van de infectiepreventiecommissie van verpleeghuizen in de regio Utrecht.

Werk jij in een verpleeghuis en ben jij lid van de infectiepreventiecommissie? Of ben je geen lid van de infectiepreventiecommissie maar wel nauw betrokken bij het beleid rondom infectiepreventie in je organisatie? Dan nodigen we je van harte uit op onze netwerkbijeenkomst op maandag 30 oktober 2023 van 13.30 – 16.30 uur!

Tijdens deze derde netwerkbijeenkomst gaan we ons verdiepen in het uitvoeren van audits. Charlotte Michels (deskundige Infectiepreventie) zal ons meenemen in de ins&outs van een audit. Ook zal ze de nieuwe Infectiepreventie Audit App demonstreren, waarmee je eenvoudig en eenduidig auditgegevens kan verzamelen en rapportages kan vergelijken.

Manon van Kommer zal uitleg geven over de toolkit waarmee scholing over infectiepreventie en BRMO makkelijker wordt.

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je op de hoogte worden gehouden? Neem dan contact op met onze projectleider Lennert van der Klis via amrzorgnetwerkutrecht@umcutrecht.nl.

RZN_ABR_Utrecht_Uitnodiging_Netwerkbijeenkomst_30 oktober 2023

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder