Netwerkbijeenkomst leden Infectiepreventiecommssies verpleeghuizen op maandag 3 april

Geplaatst op: 24 februari 2023

Home » Nieuws » Netwerkbijeenkomst leden Infectiepreventiecommssies verpleeghuizen op maandag 3 april

Werk jij bij een verpleeghuis in de regio Utrecht en ben jij lid van de Infectiepreventie Commissie of op een andere manier betrokken bij het IP-beleid? Lijkt het jou interessant om meer kennis op te doen op het gebied van infectiepreventie? En collega’s te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren? Dan zien we jou graag maandag 3 april op onze tweede netwerkbijeenkomst!

Deze bijeenkomst zal in het teken staan van de aandachtsvelders infectiepreventie. Wat is de rol van deze aandachtsvelders? Wat is er nodig om aandachtsvelders goed te positioneren in de organisatie? En wat kan de commissie infectiepreventie doen om aandachtsvelders te ondersteunen in hun rol? Nicolet van Eerd en Patricia van den Brink van ZiP company werken o.a. als adviseurs voor het project ‘Samen werken aan infectiepreventie’ en zullen tijdens deze bijeenkomst een interactieve sessie organiseren met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen tussen de deelnemers. Doel is om aan het einde van de dag met concrete ideeën naar jouw organisatie/commissie terug te gaan. Ben jij er ook bij?

De bijeenkomst zal plaatsvinden van 14.00-17.00u in verpleeghuis De Wijngaard (Accolade Zorg) in Bosch en Duin. Aanmelden kan via https://www.amrzorgnetwerkutrecht.nl/aanmelden-bijeenkomst-ipc/

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Lennert van der Klis via amrzorgnetwerkutrecht@umcutrecht.nl.

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder