Nieuwe collega infectiepreventie

Geplaatst op: 6 maart 2024

Home » Nieuws » Nieuwe collega infectiepreventie

We hebben weer een nieuwe collega! Nathalie Veldhuizen is afgelopen maand aan de slag gegaan als deskundige infectiepreventie. Zij gaat, samen met onze projectleiders, organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg stimuleren en ondersteunen bij het inzetten van hygiëne- en infectiepreventie.

Stel je voor

Mijn naam is Nathalie Veldhuizen- Wagemaker. Ik ben deskundige infectiepreventie en in die hoedanigheid ook verbonden aan het programmabureau van het AMR Zorgnetwerk Utrecht. Recent ben ik begonnen als zelfstandig deskundige infectiepreventie binnen mijn eigen bedrijf Veldhuizen Hygiëne Advies, omdat ik mij meer bezig wil gaan houden met de langdurige gezondheidszorg, onderwijs en bedrijven binnen de schoonmaakbranche. De afgelopen jaren heb ik gewerkt als deskundige infectiepreventie binnen het infectiepreventieteam van het St. Antonius Ziekenhuis. In deze functie heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met de VVT-instellingen (als extern adviseur), de facilitaire afdelingen, verschillende projecten zoals het herzien van het reinigings- en desinfectiebeleid, het opstellen van beleid omtrent corona en het leidinggeven aan het infectiepreventieteam. Ik heb een verpleegkundige achtergrond met werkervaring in het verpleeghuis, de thuiszorg en het ziekenhuis.

Waarom heb je voor deze rol gekozen?

Deze rol sluit heel mooi aan bij mijn wens om mij bezig te gaan houden met de langdurige zorg. Het is een gevarieerde functie waarbij ik met verschillende sectoren, organisaties en mensen in contact kom. Ik zie het als een uitdaging om, samen met de projectleiders van het AMR Zorgnetwerk en collega deskundigen infectiepreventie, meer aandacht te geven aan infectiepreventie in instellingen voor langdurige zorg / thuiszorg en daarbij organisatie overstijgend te werken.

Heb je naast deze rol bij AMR Zorgnetwerk Utrecht nog een andere functie?

De functie van deskundige infectiepreventie binnen het AMR Zorgnetwerk is voor gemiddeld 8 uur per week. Daarnaast ben ik beschikbaar voor eenmalige of langdurige opdrachten in de (langdurige) zorg en schoonmaakbranche. Voor meer informatie zie mijn website: www.veldhuizenhygieneadvies.nl

Wat vind jij belangrijk in je werk? Wat geeft jou energie?

Creativiteit in mijn vak vind ik belangrijk. Ik hou ervan om mensen te prikkelen en praktisch aan de slag te gaan. Ik vind het leuk om met veel verschillende partijen samen te werken en daarbij de spin in het web te zijn.

Wat is het (eerste) doel dat je wilt bereiken binnen je nieuwe rol?

De eerste periode zal ik mij met name focussen op het vergroten en verstevigen van het netwerk met zorginstellingen in de regio. Daarnaast wil ik met behulp van basismodules infectiepreventie organisaties stimuleren met hygiëne- en infectiepreventie aan de slag te gaan.

Wat is je favoriete manier om te starten met een werkdag of om te ontspannen na een lange werkdag?

Als ik opsta sta ik direct aan. Voor mijn geen koffie of sportactiviteit, ik ga het liefst direct aan de slag. Na een lange werkdag vind ik het heerlijk om te wandelen, een glas wijn te drinken met familie- en vrienden en een serie te kijken.

Meer informatie over Nathalie vind je op haar LinkedIn pagina. Je kunt Nathalie bereiken via n.veldhuizen@amrzorgnetwerkutrecht.nl.

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder