
Ik ben Joline, de nieuwe projectmanager van het programmabureau van het AMR Zorgnetwerk Utrecht. Mijn achtergrond ligt in de medische microbiologie. Ooit begon ik als Medisch Microbiologisch Analist, een functie die ik met veel plezier 15 jaar heb vervuld. Ik startte bij Saltro – toen nog bekend als het Centraal Laboratorium voor de Bloedtransfusiedienst – en werkte later in het Diakonessenhuis.
Na die jaren in het lab maakte ik de overstap naar projectmanagement. Sindsdien heb ik als projectmanager vooral gewerkt aan wetenschappelijke onderzoeksprojecten binnen de oncologie. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, mijn liefde voor de microbiologie is altijd blijven bestaan. Daarom voelde deze functie als projectmanager binnen het AMR Zorgnetwerk Utrecht als een perfecte kans: het is voor mij een mooie manier om mijn roots als analist te combineren met mijn ervaring in het aansturen van projecten.
Wat is jouw rol in het zorgnetwerk?
Binnen het programmabureau houd ik me bezig met de dagelijkse gang van zaken: van financiën tot het organiseren van evenementen en bijeenkomsten, en van het afstemmen met allerlei beroepsgroepen tot het ondersteunen van samenwerkingen binnen het netwerk.
Daarnaast begeleid ik als projectmanager de projecten die binnen het AMR Zorgnetwerk Utrecht lopen. En dat zijn er momenteel maar liefst zo’n twintig! Ieder project is uniek, met een eigen focus, maar allemaal dragen ze bij aan hetzelfde doel: het terugdringen van antimicrobiële resistentie in onze regio.
Waar ben je op dit moment mee bezig?
Ik ben nog volop bezig met inwerken. Ik leer hoe het programmabureau werkt, verdiep me in de verschillende projecten en probeer vooral ook alle mensen te leren kennen die betrokken zijn bij het netwerk. En dat zijn er écht veel!
Leuk om te ervaren hoe breed het AMR Zorgnetwerk is en hoeveel bevlogen professionals hieraan bijdragen. Van ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, verpleeghuizen tot analisten, huisartsen en apothekers – iedereen zet zich in om samen AMR aan te pakken. Het is inspirerend om te zien hoeveel enthousiasme en betrokkenheid er is.
Wat hoop je te bereiken?
Mijn doel is om bestaande projecten goed te begeleiden en natuurlijk ook kansen te zien voor nieuwe initiatieven. Ik hoop bij te dragen aan meer bewustwording rondom AMR binnen alle zorgsectoren. Denk aan infectiepreventie, verstandig antibioticagebruik en het in kaart brengen van de verspreiding van resistente micro-organismen.
Alle projecten binnen ons netwerk draaien in feite om datzelfde doel: het voorkomen/ terugdringen van verdere antimicrobiële resistentie. Heb jij een goed idee waarmee we op dit vlak vooruitgang kunnen boeken? Laat het me weten! Ik denk graag met je mee!
Meer nieuws
Infectiepreventieweek: 19 t/m 23 mei
Wil jij meer weten over infectiepreventie of wil je jouw kennis rondom dit onderwerp testen? Doe dan samen met jouw collega’s mee aan de infectiepreventieweek van 19 t/m 23 mei! Alle activiteiten zijn gratis te volgen.
Lees verderExpertgroep “Informatieoverdracht bij BRMO-dragerschap” van start
Als een patiënt drager is van een resistente bacterie (BRMO) moet bij overplaatsing tussen zorginstellingen of naar de thuissituatie goed en tijdig informatie gedeeld worden. Het zorgnetwerk werkt samen met RSO Trijn om de transmurale informatieoverdracht bij BRMO-dragerschap in de regio te verbeteren.
Lees verderOnderzoeksresultaten HOB surveillance gepubliceerd
Binnen het AMR Zorgnetwerk Utrecht wordt door het UMC Utrecht sinds 2021 gewerkt aan de ontwikkeling van geautomatiseerde surveillance van bacteriëmieën (HOB, hospital onset bacteremia). Onderzoekers Manon Brekelmans en Maaike van Mourik hebben recentelijk hun resultaten gepubliceerd in een artikel in Infection Control & Hospital Epidemiology.
Lees verder