Nieuwe collega voor communicatie

Geplaatst op: 6 februari 2024

Home » Nieuws » Nieuwe collega voor communicatie

We zijn blij te kunnen melden dat we per januari 2024 een nieuw teamlid hebben! Daniëlle Vissers-Zuidgeest gaat ons ondersteunen op het gebied van communicatie. We hebben haar een aantal vragen gesteld.

Stel je voorDanielle Vissers

Mijn naam is Danielle Vissers-Zuidgeest en sinds januari ben ik met veel plezier werkzaam op het gebied van communicatie (freelance) bij AMR Zorgnetwerk Utrecht.

Ik ben al ruim 25 jaar actief in het vakgebied van marketing en communicatie. In de eerste 10 jaar van mijn werkende leven heb ik veel ervaring opgedaan bij commerciële organisaties. Daarna kreeg ik de kans om via een detacheringsopdracht bij een grote zorgorganisatie (Careyn) te werken. In deze sector draait het om mensen die anderen helpen. Ze zorgen ervoor dat hun cliënten zo goed mogelijk worden verzorgd, maar ook zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn. Dat ze, waar mogelijk, kunnen blijven genieten van de dingen die ze graag doen. Dat vind ik mooi.

Hoewel ik niet letterlijk met de handen aan het bed stond, had ik wel het gevoel dat ik vanuit mijn expertise op het gebied van marketing en communicatie een waardevolle bijdrage kon leveren.

Waarom heb je voor deze rol gekozen?

Na ongeveer 14 jaar bij Careyn te hebben gewerkt, heb ik de beslissing genomen om volledig als zelfstandige (ZZP’er) aan de slag te gaan. Ik geniet van de afwisseling die dit met zich meebrengt. Het werken met verschillende organisaties en mensen vind ik inspirerend. Telkens weer een nieuwe uitdaging, bij voorkeur binnen een maatschappelijke context zoals zorg, welzijn en scholing.

In december kwam ik de vacature van het Regionaal Zorgnetwerk ABR Utrecht (vanaf januari 2024: AMR Zorgnetwerk Utrecht) tegen. Deze vacature sprak me direct aan. Het AMR Zorgnetwerk Utrecht heeft als doel antimicrobiële resistentie (waaronder antibioticaresistentie) te voorkomen en verspreiding te bestrijden. Hiervoor is de samenwerking met zorgorganisaties, ziekenhuizen en huisartsen in de regio van groot belang. Communicatie speelt daarin een belangrijke rol. De link met de zorg en het doel van AMR Zorgnetwerk Utrecht zorgde ervoor dat ik direct ging solliciteren.

Heb je naast deze rol bij AMR Zorgnetwerk Utrecht nog een andere functie?

Op dit moment ben ik op zoek naar nog een interessante parttime communicatie opdracht (maximaal 16 uur per week) die ik naast deze opdracht kan doen. Het liefst zou ik aan de slag gaan in de zorg, welzijn of een andere maatschappelijke omgeving. Maar de overheid heeft ook mijn interesse.

Wat vind jij belangrijk in je werk? Wat geeft jou energie?

Ik geniet ervan om na te denken over de doelen die je als organisatie, afdeling of team wilt bereiken. Hoe kun je waarde toevoegen? Wie is je doelgroep en hoe kun je hen bereiken? Zijn er mogelijkheden voor samenwerking, zowel intern als extern? En welke marketing- en communicatiestrategieën kun je inzetten om je doelen te behalen? Daarnaast ben ik ook echt resultaatgericht. Het is een heerlijk gevoel wanneer je ziet dat je inspanningen vruchten afwerpen.

Wat is het (eerste) doel dat je wilt bereiken binnen je nieuwe rol?

Op dit moment focus ik voornamelijk op het doorvoeren van de nieuwe naam en het vernieuwen van de website. Maar mijn uiteindelijke doel is om de zichtbaarheid van AMR Zorgnetwerk in de regio Utrecht te vergroten. Ik wil ervoor zorgen dat huisartsen, thuiszorgorganisaties, verzorgingshuizen en de gehandicaptenzorg ons gemakkelijk kunnen vinden. Daarnaast wil ik bijdragen aan het vergroten van de bewustwording en samenwerking binnen de zorgsector over antimicrobiële resistentie.

Wat is je favoriete manier om te starten met een werkdag of om te ontspannen na een lange werkdag?

Ik vind het heel fijn om mijn werkdag te beginnen met sporten, wandelen of fietsen. Daarna neem ik wat tijd voor ontspanning voordat ik aan de slag ga.

Meer informatie over Daniëlle vind je op haar LinkedIn pagina. Je kunt Daniëlle bereiken via d.vissers@amrzorgnetwerkutrecht.nl.

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder