Van ABR naar AMR!

Geplaatst op: 2 januari 2024

Home » Nieuws » Van ABR naar AMR!

Per 1 januari 2024 worden de Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie de Regionale Zorgnetwerken Antimicrobiële Resistentie. Van ABR naar AMR dus! Want niet alleen bacteriën maar ook virussen, schimmels en parasieten kunnen resistent worden voor geneesmiddelen.

 

 

In de regio Utrecht zullen wij deze naamswijziging aangrijpen om onze huisstijl aan te passen en zo onze herkenbaarheid als één van de 10 regionale zorgnetwerken in het land te vergroten. Dit sluit ook aan bij onze doelstelling om de samenwerking met de andere regionale zorgnetwerken verdiepen. Om meer van elkaar te leren en een gezamenlijk front tegen AMR te vormen.

Als voorproefje hierbij alvast een sneak preview van ons nieuwe logo! In de loop van januari zullen we onze website en andere communicatie uitingen aanpassen.

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over van infectiepreventie en antimicrobiële resistentie in de regio Utrecht?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder