Wat is het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis?

Geplaatst op: 30 januari 2024

Home » Nieuws » Wat is het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis?

En hoe verhoudt zich dit tot andere verpleeghuizen? Krijg beter inzicht in het antibioticumgebruik in jouw verpleeghuis en het voorkomen van infecties. Meld je aan voor de antibioticamodule van SNIV.

Als je deelneemt kun je niet alleen meer inzicht krijgen in het antibioticumgebruik, maar ook in het verbruik van andere specifieke middelen. Bij deelname ontvang je een overzicht met alle gebruikte antimicrobiële middelen in jouw verpleeghuis. Dit overzicht wordt gespiegeld aan de zorggroep en het landelijk verbruik.

Meld je aan. Deelname is eenvoudig.

Medimo

Gebruik je Medimo?

Medimo is een systeem voor elektronisch voorschrijven en elektronische toedienregistratie. Via Medimo kan uw applicatiebeheerder vanaf dit jaar op eenvoudige wijze via ‘RIVM SNIV’ een maatwerk overzicht genereren. Je ziet via Medimo bij welke indicatie deze middelen zijn ingezet.

Gebruik je geen Medimo?

Dan verloopt de aanlevering van de data zoals voorheen via de apotheker. Alle benodigde informatie voor deelname ontvang je na aanmelding.

Het overzicht dient als input voor het farmacotherapeutisch overleg en geeft inzicht in de uitvoering van uw antibioticabeleid.

Aanmelden

Aanmelden en aanleveren van de data kan tot en met 31 maart 2024.

Meer informatie over SNIV vind je hier.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over van infectiepreventie en antimicrobiële resistentie in de regio Utrecht?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

Meer nieuws

SAVE THE DATE! Netwerkbijeenkomsten Infectiepreventie

11 juni 2024

In het najaar organiseert het AMR Zorgnetwerk Utrecht een aantal netwerkbijeenkomsten voor zorgprofessionals uit de langdurige zorg die betrokken (willen) zijn bij het infectiepreventiebeleid in hun organisatie. Op dit moment zijn wij druk bezig met de invulling van het programma, maar de data staan wel al vast!

Lees verder

Onze Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst komt er aan!

3 juni 2024

Op maandag 17 juni zal de eerste Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst van het AMR Zorgnetwerk Utrecht plaatsvinden. De voorbereidingen zijn in volle gang!

Lees verder

Infectiepreventieweek van start

27 mei 2024

De infectiepreventieweek start vandaag! Samen met de andere zorgnetwerken vragen we deze week aandacht voor goede infectiepreventie. Tijdens de week worden er in het hele land gratis activiteiten georganiseerd voor zorgmedewerkers rondom het thema infectiepreventie.

Lees verder