Wat is het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis?

Geplaatst op: 30 januari 2024

Home » Nieuws » Wat is het antibioticaverbruik in jouw verpleeghuis?

En hoe verhoudt zich dit tot andere verpleeghuizen? Krijg beter inzicht in het antibioticumgebruik in jouw verpleeghuis en het voorkomen van infecties. Meld je aan voor de antibioticamodule van SNIV.

Als je deelneemt kun je niet alleen meer inzicht krijgen in het antibioticumgebruik, maar ook in het verbruik van andere specifieke middelen. Bij deelname ontvang je een overzicht met alle gebruikte antimicrobiële middelen in jouw verpleeghuis. Dit overzicht wordt gespiegeld aan de zorggroep en het landelijk verbruik.

Meld je aan. Deelname is eenvoudig.

Medimo

Gebruik je Medimo?

Medimo is een systeem voor elektronisch voorschrijven en elektronische toedienregistratie. Via Medimo kan uw applicatiebeheerder vanaf dit jaar op eenvoudige wijze via ‘RIVM SNIV’ een maatwerk overzicht genereren. Je ziet via Medimo bij welke indicatie deze middelen zijn ingezet.

Gebruik je geen Medimo?

Dan verloopt de aanlevering van de data zoals voorheen via de apotheker. Alle benodigde informatie voor deelname ontvang je na aanmelding.

Het overzicht dient als input voor het farmacotherapeutisch overleg en geeft inzicht in de uitvoering van uw antibioticabeleid.

Aanmelden

Aanmelden en aanleveren van de data kan tot en met 31 maart 2024.

Meer informatie over SNIV vind je hier.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over van infectiepreventie en antimicrobiële resistentie in de regio Utrecht?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

Meer nieuws

RTA Informatieoverdracht bij BRMO

14 mei 2024

Het AMR Zorgnetwerk Utrecht werkt samen met RSO Trijn aan het opstellen van een Regionale Transmurale Afspraak (RTA) bij BRMO-dragerschap. Want een goede informatieoverdracht bij doorverwijzing of overplaatsing naar een andere zorgorganisatie is essentieel om de verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

Lees verder

Gratis Summerschool voor Infectie Preventie Adviseurs

23 april 2024

Op vrijdag 21 juni organiseert Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) een gratis Summerschool met praktijkverhalen en een uitgebreide, praktische workshop over reiniging en desinfectie. Deze training is gratis voor infectie preventie adviseurs (IPA’s) en contactpersonen voor infectie preventie (CIP) die door STIP zijn opgeleid. Maar ook als je niet door STIP bent opgeleid, kun je uiteraard deelnemen.

Lees verder

Netwerkbijeenkomst ‘Gedragsverandering’ een succes

9 april 2024

Donderdag 4 april 2024 was het weer zover! De netwerkbijeenkomst voor infectiepreventiecommissieleden van verpleeghuizen in de regio Utrecht. Dit keer werd de bijeenkomst gehouden in het bosrijke gebied bij Accolade Zorg – de Wijngaard in Bosch en Duin. We mochten veel bekende gezichten verwelkomen en daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Lees verder