Webinar “CPE, wat moet je ermee?”

Geplaatst op: 21 september 2022

Home » Nieuws » Webinar “CPE, wat moet je ermee?”

Op dinsdag 18 oktober van 19.30-20.30u organiseert het zorgnetwerk samen met de GGD regio Utrecht, het UMCU, het Diakonessenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis een webinar over Carbapenemase-producerende Enterobacterales: CPE, wat moet je ermee?

Carbapenemase-producerende Enterobacterales (CPE) zijn bijzonder resistente bacteriën en infecties met deze verwekkers zijn daardoor uitermate moeilijk te behandelen. Op dit moment komen CPE nog weinig voor in Nederland, maar in landen om ons heen zien we een toename. Daarom is er per 1 juli 2019 is een meldingsplicht voor behandelend artsen en hoofden van microbiologische laboratoria. Tot nu toe deden de meeste uitbraken zich voor in ziekenhuizen waar ze snel onder controle gebracht werden. Recente uitbraken laten echter zien dat verspreiding tussen instellingen en interregionale verspreiding in Nederland ook voorkomt. Het is daarom belangrijk dat ook zorgprofessionals in de eerste lijn en langdurige zorg op de hoogte zijn van de specifieke eigenschappen van dit type BRMO en de benodigde maatregelen bij (verdenking van) dragerschap of besmetting.

Ben jij als arts, verpleegkundig specialist, verpleegkundige of deskundige infectiepreventie werkzaam in de huisartsenzorg, publieke gezondheidszorg, VVT of revalidatiezorg en wil jij meer weten over deze resistente bacteriën en hoe met ze om te gaan, download dan hieronder de uitnodiging voor dit webinar en meld je aan!

Deelname aan het webinar is gratis en accreditatie is toegekend door ABAN, V&VN en VSR (1 punt), en in behandeling bij VHIG.

Download voor meer informatie onderstaande uitnodiging en meld je aan voor dit webinar via het online aanmeldformulier.

 

Meer nieuws

SAVE THE DATE! Netwerkbijeenkomsten Infectiepreventie

11 juni 2024

In het najaar organiseert het AMR Zorgnetwerk Utrecht een aantal netwerkbijeenkomsten voor zorgprofessionals uit de langdurige zorg die betrokken (willen) zijn bij het infectiepreventiebeleid in hun organisatie. Op dit moment zijn wij druk bezig met de invulling van het programma, maar de data staan wel al vast!

Lees verder

Onze Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst komt er aan!

3 juni 2024

Op maandag 17 juni zal de eerste Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst van het AMR Zorgnetwerk Utrecht plaatsvinden. De voorbereidingen zijn in volle gang!

Lees verder

Infectiepreventieweek van start

27 mei 2024

De infectiepreventieweek start vandaag! Samen met de andere zorgnetwerken vragen we deze week aandacht voor goede infectiepreventie. Tijdens de week worden er in het hele land gratis activiteiten georganiseerd voor zorgmedewerkers rondom het thema infectiepreventie.

Lees verder