
Wil jij als zorgmedewerker uit de regio Utrecht meer leren over asymptomatische bacteriurie en het juist diagnosticeren van urineweginfecties? Meld je dan aan voor onze Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst op dinsdag 25 maart en kies voor de parallelsessie “Antibiotic Stewardship: Asymptomatische bacteriurie en het juist diagnosticeren van urineweginfecties in de eerste lijn en de ouderenzorg.”
Roos Broekman, huisarts en een specialist ouderengeneeskunde, vertellen je hier tijdens deze sessie meer over. Wist je bijvoorbeeld dat bij een groot deel van de kwetsbare ouderen asymptomatische bacteriurie (ASB) voorkomt? In dat geval zitten er bacteriën in de urine, zonder dat er sprake is van een urineweginfectie. Met urineonderzoek kun je geen onderscheid maken tussen ASB en een daadwerkelijke infectie. In deze sessie leer je hoe je dit onderscheid wél kunt maken. En wanneer het zinvol is (of juist niet!) om urineonderzoek in te zetten en antibiotica voor te schrijven. De sprekers zullen de klinische theorie aanvullen met praktijkvoorbeelden uit de eerste lijn en de langdurige ouderenzorg.
Meer informatie en aanmelden
Mis deze kans niet om nieuwe kennis op te doen, collega’s te ontmoeten en samen bij te dragen aan de bestrijding van antibioticaresistente in onze regio. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan!
Deelname aan de Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst is kosteloos. De bijeenkomst is geaccrediteerd voor artsen (KNMG/ABAN, 3 punten), deskundigen infectiepreventie (VHIG, 4 punten) en verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN, 3 punten).
Alleen samen kunnen we antibioticaresistentie tegengaan! 💪 🌍
Meer nieuws
Regionale kennis- en netwerkbijeenkomst groot succes!
We kijken terug op een bijzonder inspirerende én gezellige bijeenkomst.
Lees verderWil jij als zorgmedewerker uit de regio Utrecht meer leren over moleculaire typering van BRMO’s?
Meld je dan aan voor onze Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst op dinsdag 25 maart en kies voor de parallelsessie “Surveillance: Regionale moleculaire typering van BRMO’s: de eerste resultaten.”
Lees verderSchoonmaakproject van start!
Ben jij benieuwd of de schoonmaak in jouw organisatie goed geregeld is? Wil je meer inzicht krijgen in de naleving van de schoonmaakprotocollen? Of kunnen (zorg)medewerkers extra scholing gebruiken over reiniging en desinfectie van medische hulpmiddelen? Doe dan mee aan het nieuwe project van het AMR Zorgnetwerk Utrecht Schoonmaak, een vak apart!
Lees verder