
Wil jij als zorgmedewerker uit de regio Utrecht meer leren over moleculaire typering van bijzonder resistente micro-organismen (BRMO)? Meld je dan aan voor onze Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst op dinsdag 25 maart en kies voor de parallelsessie “Surveillance: Regionale moleculaire typering van BRMO’s: de eerste resultaten.”
Florine Frakking, arts-microbioloog, UMC Utrecht en Daphne Groothuis, medisch moleculair microbioloog, St. Antonius Ziekenhuis, gaan tijdens deze sessie in op dit boeiende onderwerp.
In 2024 is in de regio Utrecht een start gemaakt met een regionaal BRMO typeringsnetwerk waarbij de genetische informatie van resistente bacteriën structureel in beeld gebracht wordt door middel van Whole Genome Sequencing (WGS) met behulp van Nanopore sequencing technologie. Het doel is om eventuele transmurale regionale transmissienetwerken van BRMO’s in kaart te brengen om tijdig ingrijpen bij regionale verheffingen mogelijk te maken. Na een korte inleiding over het project en de techniek achter WGS zal ingegaan worden op de eerste resultaten (verwantschapsonderzoek voor Klebsiella pneumoniae). Tot slot zullen de volgende stappen in het project, inclusief de uitbreiding naar andere BRMO’s, toegelicht worden.
Meer informatie en aanmelden
Mis deze kans niet om nieuwe kennis op te doen, collega’s te ontmoeten en samen bij te dragen aan de bestrijding van antibioticaresistente in onze regio. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan!
Deelname aan de Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst is kosteloos. De bijeenkomst is geaccrediteerd voor artsen (KNMG/ABAN, 3 punten), deskundigen infectiepreventie (VHIG, 4 punten) en verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN, 3 punten).
Alleen samen kunnen we antibioticaresistentie tegengaan! 💪 🌍
Meer nieuws
Regionale kennis- en netwerkbijeenkomst groot succes!
We kijken terug op een bijzonder inspirerende én gezellige bijeenkomst.
Lees verderWil je meer leren over asymptomatische bacteriurie en het juist diagnosticeren van urineweginfecties?
Meld je dan aan voor onze Regionale Kennis- en Netwerkbijeenkomst op dinsdag 25 maart en kies voor de parallelsessie “Antibiotic Stewardship: Asymptomatische bacteriurie en het juist diagnosticeren van urineweginfecties in de eerste lijn en de ouderenzorg.”
Lees verderSchoonmaakproject van start!
Ben jij benieuwd of de schoonmaak in jouw organisatie goed geregeld is? Wil je meer inzicht krijgen in de naleving van de schoonmaakprotocollen? Of kunnen (zorg)medewerkers extra scholing gebruiken over reiniging en desinfectie van medische hulpmiddelen? Doe dan mee aan het nieuwe project van het AMR Zorgnetwerk Utrecht Schoonmaak, een vak apart!
Lees verder