Verpleeghuiszorg

Hier vind je achtergrondinformatie en tools om binnen verpleeghuizen aan de slag te gaan met verantwoord antibioticagebruik en infectiepreventie. Zo draag je zelf bij aan het verminderen van antibioticaresistentie!

Home » Verpleeghuiszorg

Het belang van infectiepreventie

Infectiepreventie speelt een belangrijke rol in de bestrijding van antibioticaresistentie. Bovendien is infectiepreventie een onderdeel van goede zorg.

Aan de slag met infectiepreventie

Het zorgnetwerk biedt ondersteuning bij het verbeteren van infectiepreventie in de verpleeghuiszorg.

Als een cliënt BRMO-drager is

Als een verpleeghuisbewoner een bijzonder resistent micro-organisme (BRMO) met zich meedraagt heeft dit gevolgen voor de zorg.

Richtlijnen, tools & scholing

Er zijn veel richtlijnen, scholingen, tools en tips beschikbaar om met infectiepreventie en antibioticaresistentie aan de slag te gaan.

Antibioticaresistentie in Verpleeghuizen

Antibioticaresistentie is een wereldwijd probleem. In verpleeghuizen bestaat een relatief hoog risico op het oplopen van infecties en besmetting met een (resistente) bacterie.

Projecten

Bacteriën worden wereldwijd in toenemende mate ongevoelig voor antibiotica. Dat betekent dat sommige infecties slecht, of in sommige gevallen helemaal niet meer kunnen worden behandeld met antibiotica.

Antibioticaresistentie vormt daarmee in toenemende mate een wereldwijde dreiging voor de gezondheid en bevolking.

Vragen?

Lennart van der Klis

Heb je opmerkingen of wil je meer weten over wat het zorgnetwerk voor jouw verpleeghuis kan betekenen? Neem dan contact op met Lennert van der Klis.